Khamis, 27 Ogos 2009

bestnyer....



Salam semua...apa kbr puasa hari ni?? Moga dlm keadaan baik dan sesuai dgn puasa yg dituntut oleh syariat dan diterima amalan kita oleh Allah yang Maha Pemurah...Amin Ya Rabb



Petang ni aku happy sgt...nak tau kenapa???hehehe...mcm ni citernya...nak dgr tak???btl nie nak dgr...hehehe...okla..okla...last week ada seseorang bg aku pilihan ant harta, ilmu dan tanah...hemm..korg rasa aku pilih apa??sdh pasti aku pilih ilmu..nak tau kenapa???sebabnya..kalo aku pilih harta atau tanah mcm xlogik jer...harta??aku nk bt pa dgn harta...I have no idea with that.lgpun aku jg ada harta walaupun xseberapa (harta apa je la yg aku ada kan..hihihi)..tanah???kalo aku pilih tanah dan dia antar kat aku..aku bg kat staff aku jer utk analyse kat lab...hehehe...



Setelah aku pilih ilmu...dia bgtau dia akan hantar buku kat aku...puas aku tanya buku apa? tapi dia jg berkeras xnk bgtau...katanya "sabar..nanti buku tu dah sampai awk akan tau buku apa"..hemm...dia ni bt aku rasa xsabar plak...



Kelmarin dlm kesibukkn aku entertain bos dan kwn aku yg bkl chemist sarawak lab..serta kesibukkan aku dan kwn aku menyiapkan KPI utk FY2009/2010...aku menerima kol dr post office yg sememangnya no tu aku dah save dlm hpku sbb aku mmg selalu berurusan dgn post office...bila tgk jak no tu tertera d skrin hpku..aku trs senyum..hehehe..aku dah tau buku yg dia antar dah sampai..hehehe..bestnyer...



Apa lg...dgn kadar yg cepat, aku mintak driver p ambik parcel tu..tapi malangnya driver ada keje lain..sekali lg kesabaranku teruji...xpa...sabar...


disebabkan aku excited sgt..nak tau buku apa..pg td jer smpi opis..aku trs bgtau staffku utk ingtkn driver ke post office..hehe..mmg xsabarkan...tepat jam2.15 ptg..parcel tu berada d tgnku..hehe..berdebar2 jg la..tp bila sentuh jer parcel tu..aku dah tau buku apa...magic tak???hehehe...ternyata bila aku koyakkn sampul surat yg membaluti buku tu...sah!!!aku terus tersenyum lebar...hehehehe



Aku dah lama pasang niat nak memiliki buku nie..setelah aku lihat iklan dlm majalah solusi...satu majalah yg first time aku baca aku trs jatuh cinta dan memasang niat utk memiliki setiap keluarannya..mmg mendidik jiwa...aku pasti akan menangis menginsafi diri bila bc majalah tu..mmg berkesan btl di hati...hemm...berbalik dgn citer pasal buku tu...niat yg aku pasang tu blum tergerak utk aku tunaikan..xtau la napa..time usrah nisa' adik Mar ada bw dan tunjuk buku tu..tp aku hanya pegang and belek2 jer..kalo ikutkn logik aku sepatutnyer order jela kan..dah ada org yg nk tolong dapatkn buku tu...tapi aku xbuat apa yg sepatutnya aku buat...nak kata xda duit...ada...hemm...rupa2nya ada org yg nak hadiahkan buku tu...itu la perancangan Allah kan...hehehe...aku hanya mampu tersenyum (senyum penuh makna..hehehe) dan mengucapkan alhamdulillah...terima kasih banyak awak atas hadiah nya....hihihih...

4 ulasan:

  1. bila org nk bg aku buku plak erk??..

    BalasPadam
  2. emmm...ntah ler bila...bila erk???

    BalasPadam
  3. uiks... ehem ehem... dengan muka tak malunya aku bertanya... ko ni kak macam banyak buku jak ... bagi pinjam ba yang mana dah habis baca?? (^_^)

    Adry @ http://www.adrysabry.com

    BalasPadam
  4. sory..nda perasan plak ko ada tinggalkn jejak utk entry ni..byk buku???xdala byk sgt..tp adalah..sumenya blum abis baca..xsempat mau bc..tp kalo mau pnjm bole jak..no hal..hehehe

    BalasPadam